Hírek

A Magyar Kultúra Napja - a könnyűzene ünnepe a BMC-ben

nincs kép


A Magyar Kultúra Napja alkalmából országszerte számos kulturális intézmény ünnepel. A sorból a Hangfoglaló Program sem maradt ki, január 21-én hétfőn a Budapest Music Centerben köszöntötte a program a magyar kultúrát.

A Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett, immár hagyományos könnyűzenei ünnepségre az idei évben 2019. január 21-én hétfőn, 11 órai kezdéssel került sor a Budapest Music Centerben.

Az eseményen köszöntőt mondott Katona Klári, énekes-dalszerző; Szeder-Szabó Krisztina, énekes-dalszerző, a Hangfoglaló Program korábbi támogatott előadója; és Tardy-Molnár Anna, a MANK Nonprofit Kft. ügyvezetője, az NKA Bizottság tagja.

A megszólalók mindegyike kiemelte a magyar kultúra értékteremtő- és megtartó szerepét, és a könnyűzene szerepét. Fontos tudatosítani, hogy ez a szcéna ugyanúgy a hazai kultúra szerves része és alakítója, az egyik legkönnyebben involváló szektor.

Az programon felléptek az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program előző évadaiban támogatott zenekarok közül a Platon Karataev, a Massza és a Lynd.

Az ünnepi köszöntőket és koncerteket követő állófogadáson sem volt hiány könnyűzenéből, hiszen a fogadás közben koncertet adott az ötödik évadban támogatott OHNODY.

A Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett programról galériát is készítettünk, az ünnepségről készült összefoglaló videónk pedig elérhető az alábbi linken.