Hangfoglaló

Nemzetközi kollaborációra várja a jelentkezőket a Danube Sounds

Lorde, Solar Power


Zeneszerzők, énekesek, zenészek és producerek jelentkezését várja a nemzetközi kollaborációkra épülő, most induló Danube Sounds program. A kiválasztott csapatok Grammy-díjas producerrel dolgozhatnak együtt a dalok véglegesítésén, mielőtt kiadásra kerülnek egy régiós promóció keretében. Az A38 Hajóval partnerségben induló program a HOTS SongLab nemzetközi testvérének is tekinthető.

Releváns tapasztalattal rendelkező, feltörekvő énekeseket, zenészeket, zeneszerzőket, producereket ösztönöz együtt alkotásra a Danube Sounds. A résztvevők határokon átívelő formációkat (szupergroupok, featuringek) alakítva online dolgozhatnak a nevezni kívánt demókon. A jelentkezők, amellett hogy kapcsolati hálójukat szélesítik, a közép-európai zeneipari szcéna elismert szereplőitől tanulhatnak.

A kiválasztott dalokat Steve Dub ötszörös Grammy-díjas producerrel vagy Mo Hauslerrel – akik többek közt Lily Allen, Moby, The Chemical Brothers, Snow Patrol vagy a One Direction számára producereltek – vehetik fel végleges formájában az A38 stúdiójában májusban, ami a program által promotált EP-n jelenik meg júniusban.

Miért éri meg a programba jelentkezni? A HOTS - Hungarian Oncoming Tunes SongLab-jéhez hasonló elven működő Danube Sounds egyedülálló lehetőséget biztosít új szakmai kapcsolatok kiépítésére és későbbi projektek, kollaborációk megalapozására. A HOTS programján annyiban mutat túl, hogy itt a résztvevők a határokon átívelő kapcsolataik révén új potenciális közönséghez jutnak el. A részvétel önmagában rengeteg fejlődési lehetőséget rejt, a kiválasztott dalok szerzői pedig világszerte elismert szakemberekkel dolgozhatnak együtt.

Jelentkezési határidő: 2021. április 30.

Producerek, mentorok és partnerek A program vezető mentorai az ötszörös Grammy-díjas Steve Dub producer és dalszerző, aki olyan előadókkal dolgozott együtt és segítette őket elképesztő sikerekhez, mint a Clean Bandit, Katy Perry, Moby vagy The Chemical Brothers, valamint Mo Hausler, aki szinte minden műfajban kipróbálta magát, producerként, mixerként vagy éppen hangmérnökként dolgozott többek közt Björkkel vagy az Everything Everything, Bat For Lashes, Marina and the Diamonds és a One Direction formációkkal. A mentorok a közép-európai régió elismert alkotói, producerei, dalszerzői, hangmérnökei, köztük az osztrák Mario Fartacek, aki hangmérnöki, zeneszerzői és produceri tevékenysége mellett a Mynth elektronikus popduó tagja vagy a varsói Mikołaj Trybulec, aki dolgozott többek közt Oliver Heldens-szel és Flux Pavilionnal is. Továbbá a román Alexei Turcan: zeneszerző, producer, Christoph Ertl bécsi producer és dalszerző, valamint Fodor Máriusz (Kaukázus, Magashegyi Underground) és Kamau Makumi (Mary Popkids) csatlakoznak a Danube Sounds programhoz.

Magyarországról az A38 Hajó, a Banana Records és a Tendencies 21 ügynökség dolgozik együtt a Danube Sounds programon, a régióból további impozáns nevek csatlakoztak: az Ink Music (AT), LALA Slovak Music Export (SK), Music Export Poland (PL) és az Overground (RO) dolgoznak közösen karöltve azon, hogy program minél több releváns résztvevőhöz jusson el és a lehető legtöbbet hozzanak ki a régiós szakma számára a program adta lehetőségekből.

A Danube Sounds részben az Európai Bizottság Music Moves Europe programjának támogatásával valósul meg. További részletek és a jelentkezés menete elérhető a program honlapján és Facebook oldalán.

hirdetés