Hangfoglaló

A Third Planet is a Hangkép stúdiójában járt

Lorde, Solar Power


A Hangkép sorozatában bemutatkoznak az Induló Előadói Alprogram támogatott zenekarai. A 2019-2020-as évadban volt a pályázat kedvezményezettje a Third Planet zenekar is, akikkel még 2020 nyarán rögzítettük az alábbi beszélgetést.

A Third Planet együttes zenei törekvései leginkább az experimentális rock műfajába sorolhatók, zenéjükben a jazztől kezdve a progresszív rockig jelennek meg különböző stílusjegyek. Igyekeznek ezt a sokszínűséget érthető formára gyúrni, mégis teret hagyva a technikai és érzelmi virtuozitás kiteljesedésének. Az első kislemezük 2018 októberében került rögzítésre, majd 2019 februárjában debütált egy neves post rock YouTube-csatornán (WherePostRockDwells). 2019 szeptemberében jelent meg az első Live Session videó Where The Life Begins címmel, melyet élőben vettek fel a Soundcam stúdióban, novemberben pedig az első klip a Raingame című számhoz.  2019 decemberében bekerültek a Hangfoglaló 2020-as zenekarai közé. Szervezői a Planet B Fesztiválnak, melynek a természetvédelem támogatása volt a célja. 2020 márciusában kezdték el felvenni nagylemezüket. A Szabad a színpad! tehetségkutató verseny fődíjaként készült el a Rózsabors című számuk videóklipje. 2020 októberében jelent meg a T -0 című nagylemez és vele együtt az Another World dalhoz készült videóklip. A zenekar célja, hogy olyan zenét hozzon létre, amely képes a lehető legtöbb ember számára élményt nyújtani, miközben értékes és kliséktől mentes marad.

https://www.youtube.com/watch?v=g3VIpdMWrQo

A videót készítette: Dencs Dominik, Galgóczi Olivér, Kunics Olivér, Langó Ádám Hangkeverés: Kass Levente Moderátor: Bicsérdi Ádám Felvételvezető: Tóth Barbara Smink: Tímár Sára

Jelen videó a Hangfoglaló Program tulajdona.

hirdetés