Hangfoglaló

Négy magyar zenekar képviseli Magyarországot az ILMC-n

Lorde, Solar Power


Folytatódik a HOTS és az ILMC együttműködése: a hazai előadók külföldi ismertségét segítő pr-kampány után a jazzboisBabé Sila, a Platon Karataev és a The Devil's Trade is megmutathatja magát egy nemzetközi szakmai eseményen.

Az International Live Music Conference (ILMC) jellemzően az év kiemelt eseménye és találkozópontja a koncertipar minden szereplője számára. A több mint 30 éves múlttal rendelkező rendezvényre idén ráadásul a szokásosnál is fontosabb szerep hárul. Az idén online formában jelentkező konferencia nem titkolt célja, hogy a lehető legjobb megoldásokat mutassa be annak érdekében, hogy minél hatékonyabban talpra álljon az élőzenei iparág a 2020-2021-es leállás után. Az előadók, meghívott vendégek között találjuk a vezető koncertszervező, koncertjegyértékesítő cégeket (LiveNation, Eventim, TicketMaster), számos booking ügynökséget és produkciós céget is. Emellett pedig a járványhelyzetre való tekintettel az idei eseményen az exportirodák olyan, nemzetközileg elismert ügynökségeknek mutatkozhatnak be az online showcase-ek útján, mint a Paradigm Talent Agency, ATC Live, United Talent Agency, Primary Talent International, a PRS for Music vagy az International Talent Booking.

Idén örömteli módon a HOTS könnyűzenei exportiroda jóvoltából magyar zenekarok is szerepelnek majd a konferencia programjában. Összesen négy hazai előadó, a jazzbois, Babé Sila, a Platon Karataev és a The Devil's Trade kap lehetőséget egy online showcase keretében.

A konferenciaszereplés a HOTS és az ILMC mögött álló cég több lépcsős együttműködésének eredménye. Az ILMC szerevezői ugyanis egyben a koncertipar fő hírforrásának számító szakmai lap, az IQ Magazine kiadói is, ahol 2020 novemberétől futott sikerrel a magyar könnyűzenei exportiroda kampánya. A több hónapos együttműködésnek köszönhetően a magazin oldalain kiemelt pozícióban és cikkekben foglalkoztak a legizgalmasabb magyar előadókkal.

Az idei ILMC-t március 3-5. között rendezik, a magyar előadók koncertfilmjeit pedig 4-én este láthatja először a közönség. Részletek a Facebook eseményben.

hirdetés