Hangfoglaló

Folytatjuk a Hangkép sorozatot, itt a Tündérvese

Lorde, Solar Power


A Hangfoglaló Program Induló Előadói Alprogramjának támogatott produkcióit mutatja be a Hangkép sorozata. A 2020-as évben a hatodik évad nyertes zenekaraival indult stúdióbeszélgetések sorát most folytatjuk, idén elsőként a Tündérvese tavaly felvett interjújával  Az epizód végén Szeiler Bálint énekes-gitáros még egy akusztikus dalt is megmutatott nekünk.

Az alternatív rock és a metál között ingázó Tündérvese magyar nyelven egyesíti a latin-keleti őrületet a stoner-grunge mocskával. A zenekart Szeiler Bálint énekes-gitáros alapította 2011-ben, a jelenlegi felállás a 2017-es első nagylemez rögzítése után jött létre: Szombath Máté (basszusgitár), Füredi Máté (dobok) és Bártfai Gábor (gitár). Az első címnélküli lemezre összesen öt dalt rögzített Bálint korábbi dobosukkal, Békési Dáviddal. A lemez a kísérletezően hosszú 'Altató' című dal videóklipjével debütált, már az új zenekari felállással. Egy év eltetével készítettek még egy videóklipet ehhez a lemezhez, az egyetlen török nyelvű dalukra (Arkadaşlarımla), amivel a premier után sikerült újabb közönséget is elérniük és elhozniuk a türkcore műfajt.

https://www.youtube.com/watch?v=5Z_apiQLXF0&feature=emb_logo

A videót készítette: Dencs Dominik, Galgóczi Olivér, Kunics Olivér, Langó Ádám Hangkeverés: Kass Levente Moderátor: Bicsérdi Ádám Felvételvezető: Tóth Barbara Smink: Tímár Sára

hirdetés