Hangfoglaló

Hangfoglaló Spotify - februárban a Mordái válogat

Lorde, Solar Power


Folytatódik a Hangfoglaló Program hivatalos Spotify csatornáján indított sorozatunk, amely a Magam adom címet kapta. Februárban a Mordái zenekart kértük fel a playlist összeállítására, akik amellett, hogy bekerültek a hetedik évad támogatott induló előadói közé, de delegáltként képviselték Magyarországot a januári Eurosonic Festivalon is. Lássuk mit hallgatnak a srácok mostanában.

A lejátszási lista elérhető itt.

Miért éppen ezek a dalok kerültek rá a playlistre? A playlist egy olyan összeállítás, ami bemutatja, milyen inspirációk érintik jelenleg a MORDÁI második lemezének dalait. Próbáltam vegyíteni népdalokat olyan számokkal, amik eltérnek a tradicionális műfajtól, mégis nagy hatással vannak a zenénkre.

Van-e köztük kakukktojás? Miért? Vannak olyan dalok, amik nehezebben összeegyeztethetőek az általunk képviselt stílusjegyekkel, mégis mindegyiket erősen tudom kötni a MORDÁI-hoz, mint inspirációs forrás.

Mik a terveitek idén, a támogatott időszakban? Idén szeretnénk kihozni a második nagylemezünket. A támogatás ennek a kivitelezését segíti majd.

Mit tartotok az elmúlt időszakban megjelent hazai lemezek közül a legizgalmasabbnak? Fran Palermo - Crocodile Juice Bar, The Mabon Dawud Republic, Jazzékiel - Szép Napok

Ha a zenekarról most filmet forgatnánk, mi lenne a főcímzene? A zenekarról nem tudom, milyen film készülne, de filmzeneként eltudnám képzelni a zenénket egy David Lynch filmhez, a főcím dal a Hidegen fűjnak a szelek lenne.

https://www.youtube.com/watch?v=L6Cl7UC9Jz4
hirdetés