Lapszemle

Vangel Tiborral, a Sexepil frontemberével beszélgetett a 061.hu

Lorde, Solar Power


Napokban jelent meg a Sexepil A The Acoustic Sessions című EP-je, de legalább ilyen fontos hír, hogy beszállt a zenekarba Ábrahám Zsolt gitáros (ex-Heaven Street Seven). Az EP bakeliten is megjelenik április 22-én, a Record Store Day-en, a Sexepillel pedig legközelebb április 8-án Budapesten, a Fogasházban találkozhatunk. Vangel Tiborral, a zenekar egykori dobosával és újabban énekesével Poós Zoltán beszélgetett.

Egy akusztikus lemezanyag hagyománytisztelő és tisztelettudó, és a szabályai szerint játszik az ember, vagy megpróbálja tágítani a kereteket… Fontos szempont volt, hogy egyszerre vegyük fel az alapokat és ha lehetséges, ne tömjük tele a dalokat mindenféle felesleges cicomával. Ebből a szempontból valóban hagyománytisztelő az EP, az egyszerűségre törekedtünk és arra, hogy teljesen új dimenzióit, rejtett mélységeit mutassuk meg pár dalnak. Például ha összevetjük a Go Away című szám eredeti és az akusztikus verzióját, láthatjuk, hogy gyakorlatilag két teljesen különböző dalról van szó, amelyek többféleképpen is értelmezhetőek, előadásmódtól függően.

Ezzel az albummal turnéztok majd, vagy a hagyományos koncertek közben lesz egy akusztikus blokk? Turné ezzel nem lesz, akusztikus blokk se valószínű, bár ki tudja. Tavaly az Instantban csináltunk egy akusztikus koncertet, az nagyon jól sikerült, inkább ilyesmiben gondolkodunk, egyszeri, akusztikus bulik, kisebb, meghittebb helyeken.

Öt éve azt mondtad, hogy a Hegyi-féle felállás A38 hajón rögzített koncertjét esetleg kiadnátok. Miért nem lett ebből semmi? Nem is tudom, valahogy elsikkadt a dolog, noha biztos érdekes lett volna. Lévai Balázs pedig sok extra anyagot forgatott hozzá. De azt hiszem, erről nem engem kell megkérdezni.

Főleg ponyvákat és üzleti témájú könyveket fordítasz magyarra. Nem szeretnél mondjuk kortárs szépirodalmat magyarra ültetni? Bármit lefordítok, amivel megbíznak. De általában a probléma az, hogy amit én igazán szívesen lefordítanék, az rajtam kívül valószínűleg nem sok embert érdekelne.

Az interjú teljes terjedelmében ITT olvasható.

Fotó: Mócz András

hirdetés