Koncert

Lehet koncertezni, de a nagy kérdés: Lesz-e közönség?

Lorde, Solar Power


Tegnap este végre megszűnt a zeneipari bizonytalanság, a Magyar Közlönyben megjelentek a pontos részletek a zenés táncos, rendezvényeket illetően, azaz a koncertekre és fesztiválokra vonatkozó korlátozások, 5 millió beoltott után végre kedvező irányba módosulnak, hamarosan elindulhatnak a zenés rendezvények is, azaz a koncertek és a fesztiválok is. DE! Fontos feltétele, hogy azokat csakis védettségi igazolvánnnyal lehet látogatni. Magyarul, ha bárki szeretne elmenni a kedvenc előadójának koncertjére, vagy egy fesztiválra, legyen a belőpőjegy mellé bekészítve a védettségi kártyája is. A zenekarok ma reggel óta folyamatosan jelentik be nyári koncertjeiket és a szabadtéri rendezvények szervezői is egyre bátrabban hirdetik meg a következő hónapok programjait. Egyelőre azonban nagyon ellentmondásosak a reakciók a bejelentések fogadtatását illetően, a közönség egy része miután nem rendelkezik (még) védettségi igazolvánnyal, azaz nem oltatta be magát, erőteljes nemtetszését fejezte ki a szigorú kormányrendelet miatt. A zeneipar tehát bár most kicsit fellélegezhet, egyúttal máris kénytelen szembenézni azzal, hogy jön a bizonytalanság, tanácstalanság, vajon lesz-e elég fizetőképes kereslet a rendezvényekre, milyen nézőszámmal lehet majd számolni ennek hatására a koncerteken, fesztiválokon. Az öröm tehát még kissé korai, de legalább elmondhatjuk valami elkezdődött. Jönnek a programok, például a főváros legnagyobb szabadtéri szórakozóhelye, a Budapest Park, nemrég az alábbi a közleményt tette ki közösségi oldalára:

"Elérkezett a várva várt pillanat, amikor vééééégre ezt mondhatjuk: várunk Titeket sok szeretettel a Budapest Parkban!  Szavaink sincsenek arra, mennyi ideje várunk erre a pillanatra, hogy újra találkozhassunk Veletek! Május 28-án több tánctéren veszi kezdetét az igazi, hajnalba nyúló bulika, május 29-én pedig együtt szurkolhatunk a Bajnokok Ligája döntőjén, amit szintén a stílusok kavalkádjában többféle tematikájú party követ majd. De az igazi jó hír csak most jön - másfél év után először végre élőzene csendül fel a Nagyszínpadunkon: június 4-től a legnagyobb Park közönségkedvencekkel várunk Titeket!
Az első hónap programja:
06.04. - Vad Fruttik
06.05 - Margaret Island
06.06. - Honeybeast
06.09. - Pál Utcai Fiúk
06.10. - Aurevoir. + Parno Graszt
06.11 - Horváth Tamás
06.12. - Galaxisok + Ricsárdgír
06.17. - Punnany Massif
06.18. - Halott Pénz
06.19. - Irie Maffia
06.24. - hiperkarma
06.25. - Tankcsapda
06.26. - Kowalsky Meg A Vega
A kormányrendelet alapján az eseményre való belépést kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégeink számára tudjuk biztosítani."
Fotó: Budapest Park
hirdetés