Koncert

Sting és kedvenc slágereink az Arénában

Lorde, Solar Power


Sting idén is visszatért Magyarországra és egyszerűségével, valamint legnagyobb slágereivel mindenkit levett a lábáról. Július 2-án az Arénában koncertezett a világsztár.

A The Police egykori frontembere ezúttal önálló koncerttel érkezett a fővárosba, tavalyi Shaggy-vel közös turnéja után. A koncert szerencsére pontosan kezdődött és Sting egyből egy The Police számmal indított (Message in a Bottle). Számítottunk rá, hogy a koncert nem a látványelemek miatt lesz sikeres, hanem Sting karizmatikussága és kedvenc dalaink nosztalgikus hangulata fog majd meg minket. Kifejezetten vártuk a My Songs turnét, hiszen Shaggy-vel közös albuma nem nyűgözött le mindenkit a tavalyi turné során. Szerencsére ez alkalommal tényleg a legnagyobb szerzemények kerültek elő.

A legnépszerűbb számok közül az Englishman in New York című dalt rögtön az elején, harmadik számként el is lőtték. De az est során a szólódalok mellett 12 The Police szám is felcsendült, amiket láthatóan nagyon várt már a közönség. A Waiting for the Break of Day című dalon kívül mindegyik 1985 és 1999 közötti szerzemény volt. Nekünk is jólesett élőben újra hallgatni a legnagyobb slágereket és a közönség is partner volt az együtt éneklésekben. Tapasztalhatóan élvezte mindenki a besztof tematikát.

Összesen 21 dal csendült fel az est során, amin az összes arca megmutatkozott a 67 éves, tizenhatszoros Grammy-díjas énekesnek. Több beszámolóban megírták már, de nekünk is rá kell erősítenünk, hogy Sting tényleg nagyon jó formában van és igazán szexi pasi még mindig (bár a nagypapa szakállat sajnáltuk).  Az énekes magasztalása mellett azonban azt is hangsúlyoznunk kell, hogy fantasztikus zenészekkel vette körül magát. A dobok mögött ismét az a Josh Freese ült, akit a Guns N’ Rosesból (1997-2000), az A Perfect Circle-ből (1999–2004, 2010–2011) és a Nine Inch Nailsből (2005-2008) is ismerhetünk. De gitár és harmonika fronton is erős volt a formáció. A vokalistáknak pedig volt egy-egy nagy pillanatuk, amikor megmutathatták énektudásukat, így egy-két dalban ők is nagyobb szerepet kaptak. Az est apró momentumaként pedig Trudie Styler, Sting felesége egy csésze teával jelent meg a színpadon.

Várjuk vissza Stinget legközelebb is ezekkel a slágerekkel!

A budapesti koncert számlistája:

Message In a Bottle / If I Ever Lose My Faith In You / Englishman In New York / Every Little Thing She Does Is Magic / Brand New Day / Spirits In The Material World / Seven Days / Fields Of Gold / Waiting For The Break Of Day / Shape Of My Heart / Wrapped Around Your Finger / Walking On The Moon / So Lonely / Desert Rose / Roxanne / Demolition Man / Can't Stand Losing You / Every Breath You Take /// King Of Pain / Next To You / Fragile

https://www.setlist.fm/setlist/sting/2019/auditorium-stravinski-montreux-switzerland-1b917980.html?fbclid=IwAR01U5xSha_nNLpJw4dgOVvN8GzBx64j_INLoaP_66Lj50aadOB9kM8SbDY

 
hirdetés