Interjú

NEM EGYIK NAPRÓL A MÁSIKRA JÖN MEG A SIKER – MARY POPKIDS INTERJÚ

Lorde, Solar Power


Az új generációs, nevezzük MR2 Petőfi rádiós zenekarok első vonalába tartozó Mary PopKids végre stúdióba vonult, hogy elkészítse új albumát. Az ősszel várható lemezről egy dal már megtalálható a YouTube-on (link lentebb), a ’Wildcard’ lett a Budapest 2024 kampány zenéje. A csapat közben járja az országot, összefogtak a The Biebers-szel, ennek, és a készülő lemeznek apropóján Kamával beszéltünk.

  • Együtt turnéztok Puskás Petiékkel, nekem úgy tűnik, hogy ez egy remek párosítás. A két csapat között, azért ez nem új keletű kapcsolat.

Valóban nem új keletű, de igazából ez a turné az első, hogy gyakorlatilag többször is együtt játszunk. Már lement hat állomás, úgyhogy már egészen jól összeszoktunk.

  • Mit tapasztaltatok a közönség tekintetében, mindkét zenekar közel áll a közönséghez? Mert annak megvan a veszélye, hogy amikor együtt koncerteznek zenekarok, hogy van az egyik csapattábor, és van a másik csapattábor.

Azt érezzük, hogy van átjárás a közönség, illetve a rajongók között, tehát, hogy minkét zenekar tábora, befogadja a másik zenekart is.

  • Ugye idén ünneplitek fennállásotok 6. évét, és egy interjúban nyilatkoztad, hogy messzebbre jutottatok, mint azt gondoltátok. Tényleg nem számítottatok arra, hogy ennyire sikeres lesz ez a zenekar?

Egyáltalán nem. Mert mint minden jó dolog, ez is egy örömből indult igazából, egyszerűen szerettünk és most is szeretünk zenélni, és nem is gondoltuk, hogy ebből valami komoly is lesz. Folyamatosan mentünk a hullámmal.

https://www.youtube.com/watch?v=3d10famI0oU
  • Az, hogy vannak egy zenekarnak kiváló dalai, az egy nagyon, nagyon fontos dolog a sikerhez. Most már így, az elmúlt 6 évet alapul véve, mi kell ahhoz, hogy egy zenekar sikeressé váljon, és hogy megszeressék a rajongók?

A kiváló dalok nagyon fontosak, sőt valamilyen szempontból elsődleges. Egyébként vannak gyakorlati dolgok, mint a jó menedzsment, meg persze a kitartás, az alázat, meg igazából, amit tapasztaltunk, meg nagyon fontos, hogy nem egyik napról a másikra jön meg a siker. Bár nyilván a siker is teljesen relatív, bármennyire is sikeresnek is nevezhetjük magunkat. Tényleg azért 60-80 koncertet megcsináltunk az elmúlt 3-4 évben, úgyhogy előre, és ha még szerencséje is van az embernek, akkor valami lesz belőle.

  • Még mindig tanulási folyamatban vagytok, vagy azért már nem érhetnek meglepetések a zenei világban, a zenei életben?

A tanulási folyamat azért nem áll meg jó esetben, bár nyilván azért most már inkább finom hangolunk, mint nagyokat tanulunk. Amin kísérletezünk az első naptól kezdve, az, az, hogy a saját hangzásunkat megtaláljuk, hogy egyre inkább egyedibb legyen a zenekar.

  • Most, ha az ember rápillant a Facebook oldalatokra, akkor azzal az információval találkozhatunk, hogy stúdiózgattok is, ahogy Te fogalmaztál. Régen azért, amikor az embert kérdezték, hogy tanultál-e, és azt válaszoltad, hogy „tanulgattam”, az azt jelentette, hogy nem tanultál. Feltételezem azért, hogy nálatok ennél komolyabb dologról van szó. A stúdiózgatás pedig nem azt jelenti, hogy nem csináltok semmit a stúdióban, de milyen kézzel fogható konkrétumok lesznek majd, és merre felé indul el a zenekar e téren?

Sajnos a párhuzam tökéletes, mert nem visszük túlzásba mi sem. A tervünk persze az, hogy elkészítjük a második nagylemezünket, ennek az előkészületei zajlanak, folyamatosan íródnak a dalok, és ez zajlik most. Valamint nyáron is folyamatosunk jövünk ki új dalokkal és klipekkel, úgyhogy ősz körül várható a második album.

  • Neked azért voltak szóló kiruccanásaid a tavalyi év során. Ezek menni fognak párhuzamosan a Mary PopKids-al?

Igen, a tervek szerint. Igazából ezek közreműködések voltak, meg másoknak is szoktam egyébként dalokat írni, illetve ha megtalál valamilyen szimpatikus projekt, akkor az össze szokott jönni.

https://www.youtube.com/watch?v=76qxGEKjGwA
hirdetés