Hírek

Vidám hangulatú klip az Újhold zenekartól

Lorde, Solar Power


Ebben az évben már a második videóklipjével jelentkezik az Újhold zenekar. A karanténklip már természetes és szabad közegben került rögzítésre 2021 februárjában a Gellérhegyi víztározó parkjában, a város fölött. A klip Ady Endre talán kevésbé ismert versének megzenésítésére készült, amely vers a csapat második nagylemezének címadója is egyben: Elillant évek szőlőhegyén.

A dal – többek között -  egy vidám, őszi, szüreti hangulatot próbál megidézni (a forgatási helyszín és környéke sokáig híres szőlőtermő vidék volt).

"Talán furcsának tűnhet ez most tavasszal, de az utóbbi időben sajnos megszokhattuk, hogy minden csúszik, elmarad vagy pedig máskor van, mint amikor lennie kellene. Reméljük, hogy őszre már úgy kerülnek helyükre a dolgok, ahogyan ebben a klipben is."

Aki ismeri és szereti Ady költészetét, az valószínűleg nem fog csalódni abban, ahogy a zenekar feldolgozta ezt a csodálatos költeményt - no meg persze akik szeretik az angolszász alter/indie zenei világot. Hiszen pont ez a zenekar küldetése is: összekapcsolni az énekelt versek hagyományát az általuk képviselt zenei irányvonallal.

A zenekar tagjai:

Krasznahorkai László – ének-gitár

Hellenpárt György – billentyű

Takács Márton – dob

Kép és utómunka: Dabi István M. Íme a klip: https://youtu.be/9Su1_uh2Km0
hirdetés