Hírek

A TOP100 jelölésének folyamata és szempontjai

Lorde, Solar Power


A Music Backstage magazin mint független zeneipari szaklap 2020-tól rangsorolja az elmúlt év meghatározó könnyűzenei szakembereit. A Music Backstage magazin egy felkért jelölő bizottság segítségével, pontozásos módszerrel állítja össze a rangsort minden évben egyszer. A jelölő bizottság 30 főből áll, a tagok egymástól függetlenek, nem tudnak egymásról, nevük nem nyilvános, hogy döntésüket senki és semmi ne befolyásolhassa. A tagok olyan szakemberek, akik nem csak a zeneipar területén tevékenykednek, szerepük meghatározó a kulturális élet, a média, a kereskedelem és az üzleti élet számos területén. A jelölő bizottság tagjainak kiválasztása a fenti szempontok és a zeneiparral történő nagyfokú rálátásuk, tapasztalatuk alapján történt. Amennyiben egy tag neve nyilvánosságra kerül, a tagságból kizárható. Amennyiben felmerül a tagok összedolgozása a tagságból kizárhatók. A tagok kizárólag a magazin szerkesztőjének adhatják le jelölésüket, azt nyilvánosságra nem hozhatják. A jelölteket rövid indoklás keretében, sorrendben elfoglalt helyük szerint pontszámmal látják el. Az így kapott pontszámok összesítése után a Muisc Backstage magazin sorrendbe állítja és dupla szorzóval pontozza a jelölteket.

A jelölés 2020. december 20-ig tart. Eredményhirdetés: 2021. január

Fő szempontok a jelölés során:

Adott szakember szakmai hírneve, sikerei és elismertsége.

Mennyire számít az adott szakember véleményvezérnek a saját, valamint a teljes könnyűzenei élet területén. Véleménye, döntése mennyire határozza meg a magyar könnyűzenei élet trendjét.

Az adott szakember mennyire tudja eredményesen irányítani a saját területét, cégének, munkahelyének mérete, annak szerepe a könnyűzenei életben.

Az adott szakember befolyása az elmúlt egy évben.

A jelölt bárki lehet, akinek a könnyűzenei életben megkérdőjelezhetetlen és meghatározó a szerepe.

A jelölés szubjektív, a jelölő bizottság tagjainak véleménye, állásfoglalása.