Hírek

Holnap indul a Feszt!Eger – Díjnyertes borok, egyedi helyszín és koncertek három napon át!

Lorde, Solar Power


A FESZT!Eger idén május 30-án nyitja hagyományoknak megfelelően a 2019-es fesztiválszezont a gyönyörű Bolyki-völgyben, ahol három napon át minden a zenéről szól. Ráadásul a BL döntőt is együtt nézhetjük szombaton. A legmenőbb zenekarok május 30. és június 1. között Egerben.

A Feszt!Eger a Bolyki-völgy tíz méteres falai között bújik meg, talpad alatt boros pincék sorakoznak – innen mérnek bort a fesztiválra is – míg a festői háttér kiváló díszletet szolgáltat a nyárindító bulinak. Május 30. és június 1. között idén is a legmenőbb hazai bandák gondoskodnak a hangulatról.

A hazai pop-rock legjobb zenekarai a Feszt!Egeren

Az első nap a JETLAG koncertjével indul, őket pedig Magyarország legnépszerűbb zenekara, a Halott Pénz követi. Továbbá a Feszt!Eger programjában szerepel többek között a megye legsikeresebb zenekara, az idén 15 éves ROAD, az Anna and The Barbies, a Belga, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Follow The Flow, a Bagossy Brothers Company, a Quimby és hazánk legnépszerűbb női rockegyüttese, a Dorothy is. A zenekarok egy jelentős része új albummal és friss dalokkal készül a fesztiválra.

After bulik a legmenőbb DJ-kel

A koncertek után minden éjjel DJ program zárja az estét.  A völgy felett felkelő napot csütörtökön Endru, pénteken Newik, Jackwell és Dj Turcsányi & The Crazy Gang ütemeire pillanthatják meg a legkitartóbbak. Szombaton a hajnali buli felelőse Spigiboy lesz és visszatér Endru is. A fesztivált szombaton a Tesco Disco búcsúztatja a legnagyobb indie partyval. A napi bontás a www.feszteger.hu oldalon elérhető, illetve a DJ-k beosztását Facebook oldalunkon is megtaláljátok!

BL döntő közvetítés és díjnyertes borok

Senki sem fog lemaradni a Tottenham és Liverpool nagy összecsapásáról, hiszen idén is lesz BL döntő közvetítés a Feszt!Egeren. Ráadásul a látogatók abban a különleges helyzetben lesznek, hogy a Bolyki Pincészet díjnyertes borait is megkóstolhatják. A pincészet BOLYKI KEKFRANKOS 2016 és BOLYKI MERLOT 2016 bora a francia Bourg városában megrendezett nemzetközi versenyen arany és ezüst minősítést szerzett.

Feszt!Eger napközben: ÉTER Plusz zenei tehetségkutató

Az ÉTER Plusz zenei tehetségkutató idén is hagyományosan a Feszt!Eger kísérő rendezvénye lesz május 31. és június 1. között. Napközben a fiatal feltörekvő tehetségek produkcióit élvezhetik a résztvevők, miközben a Bolyki Pincészet utánozhatatlan nedűit ízlelgetik. Péntek délután 12:00 órától, szombaton pedig 10:00 órától lehet jönni az ingyenes koncertekre. Idén közel 50 előadót lehet megnézni a tehetségkutatón.

Mutasd a karszalagod: Egyél, igyál és szórakozz kedvezményesen Egereben

A rendezvény keretei között a Feszt!Eger látogatói a város különböző pontjain kapnak majd kedvezményes szolgáltatásokat a Mutasd a karszalagod!- akció keretében péntektől vasárnapig. Érdemes tehát figyelni a feszteger.hu oldalt, ahol egy folyamatosan megújuló listán a város legjobb éttermei, kávézói és szabadidős programjai – strandolás, vagy épp izgalmas szabadulós játékok – közül lehet majd válogatni.

Fedezd fel Egert a fesztivál alatt!

Érdemes napközben a városban is szétnézni, hiszen Eger is bőséges programokat kínál mindenkinek. A város legújabb látnivalója és nevezetessége az Road Beatles Múzeum. Itt található Kelet-Közép Európai régió egyetlen Beatles gyűjteménye!

Nem szabad kihagyni a történelmünket meghatározó Egri várat, Magyarország második legnagyobb templomát, a Bazilikát és az Európa területén legészakabbra épített török kori műemléket, a Minaretet sem. Aki pedig egy kis lazításra vágyik, az a Török Fürdő gyógyító hatású vizében is megmártózhat. Ráadásul a mai Szépasszony-völgyi pincesorok, mintegy emberöltő óta Eger legismertebb részét képezi. Sokan a bor miatt érkeznek Eger városába. A borvidék emblematikus fehérbora - az “ Egri csillag” - fehérszőlők házasításából született 2010-ben, amit mindenképp érdemes megkóstolni.

További információ és jegyvásárlás: www.feszteger.hu Feszt!Eger Facebook