Hírek

Jön a februári Backstage! Láthatóvá válni a zenei piacon - itthon és külföldön

Lorde, Solar Power


2019. február 13-án az A38 Hajó Kiállítótermében újra Backstage - a Hangfoglaló Program zeneipari előadás- és beszélgetéssorozata. A panelek és a kerekasztal-beszélgetés során a résztvevőknek lehetőségük lesz megismerni olyan stratégiákat és technikákat, ami segítheti hazai kommunikációjukat, és a produkció nemzetközi láthatóságát is növelni tudja.

A Hangfoglaló Program Zenei Menedzsment Alprogramja keretében szervezett Backstage februári alkalmával három előadást és egy kerekasztal-beszélgetést hallgathatnak majd meg a résztvevők. A panelek során sok olyan hasznos információ hangzik el hónapról-hónapra, amely induló zenekarok és a zeneiparban aktívan tevékenykedő szervezők, menedzserek számára nélkülözhetetlen lehet. A program azonban nyitott és ingyenes, így bárki részt vehet rajta, aki érdeklődik a hazai könnyűzenei piac és az azokat mozgató szereplők és folyamatok iránt.

A februári alkalom a Hangfoglaló Program Jogdíj alprogramjának keretében 2019. januárjában lezajlott kutatás eredményeiről, amelyet a "Hangszeres tudás és zenei fogyasztás a magyarországi felnőtt lakosság körében" címmel végeztek el. Előadók lesznek Altschach László és Bodor-Eranus Eliza, a kutatást végző winwinwin Kft. munkatársai.

A második panel előadója Réz György lesz, akit a Majdnem Híres Rocksuli társalapítójaként és a Backstage házigazdájaként is ismerhetünk. A nyilvánvaló tény, hogy egy zenekar nemcsak a zenéjével van jelen a színpadokon és a digitális térben egyre fontosabb szerepet kap, ha a zenekari kommunikációról gondolkodunk. Adott előadó minden megnyilvánulása befolyásolja a róla alkotott képet a rajongók vagy akár a szakma szempontjából. Érdemes tudatosan alakítani, hogy mit, kinek és miért kommunikálunk, és azt is, hogy különböző helyzetekben hogyan kell célba juttatni egy-egy közlést.

Bali Dávid - a HOTS - Hungarian Oncoming Tunes vezetője a harmadik panel előadója. Számtalanszor hallhattuk már, hogy a magyar piac olyan kicsi, hogy sok együttes és szerző számára már az első naptól fogva fontos cél, hogy külföldön sikereket érhessenek el. Az előadás kitér a jelenlegi piac által kínált lehetőségekre, és felhívja a figyelmet a legnagyobb buktatókra.

A Backstage záró programja kerekasztal-beszélgetés. A jó videoklip ma is az egyik legjobb módszer arra, hogy kiemelkedjenek a zenei produkciók a naponta megjelenő újabb és újabb tartalmak tömegéből. Mitől lehet népszerű egy klip? Mennyibe kerül? Milyen lehetőségeink vannak, hogy megvalósíthassuk az ötleteinket? Erről beszélget majd Réz György moderálása mellett Horváth Viktor kliprendezővel és KRSA-val, aki a PASO frontembereként több klipes díjat is nyert az elmúlt években, s a zenekarral azóta is folyamatosan készítik a figyelemre méltó klipeket.

A rendezvény végén szabad tér nyílik a résztvevők és előadók közti kötetlen beszélgetésre. A belépés díjtalan, de a korlátozott befogadóképességre tekintettel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni ITT lehet, a Facebook-esemény pedig ITT érhető el.

hirdetés