Hírek

A Fangler’s zenekar nyerte a balassagyarmati Öröm a zene tehetségkutatót

nincs kép


Balassagyarmaton, a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban rendezték meg az egész Kárpát-medencét felölelő tehetségkutató, az Öröm a zene legutóbbi területi versenyét. Tizenegy zenekar mutatta be tudását a szakmai zsűri előtt, akik közül a Fangler’s került ki győztesen, így ők jutottak tovább a Budapesti Music Expo októberi döntőjébe.
https://www.youtube.com/watch?v=NGSbo9SuBog

Az NKA Hangfoglaló Program és a Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) által támogatott tehetségkutató-sorozat egy hosszabb nyáriszünet után augusztus 25-én folytatódott. A balassagyarmati versenyen tizenegy formáció küzdött azért, hogy ott lehessen az országos döntőn, amelynek helyszíne a Budapest Music Expo lesz.

„Első alkalommal rendeztük meg az eseményt Balassagyarmaton, de meg kell mondjam, máris belopta magát a szívembe ez a helyszín. Hihetetlenül színvonalas produkciókat láthattunk, és külön öröm számomra, hogy hosszú évek után Nógrád megyében is megfelelő otthonra talált ez a rendezvény” – nyilatkozta a balassagyarmati megmérettetés kapcsán a nool.hu-nak Andrásik Remo, a HANOSZ főtitkára, aki egyúttal a zsűrielnök feladatait is ellátta.

A szakmai zsűri szavazatai alapján végül a Fangler’s zenekar győzedelmeskedett. A K. Fangler Péter és Szabó Zoli által 2015-ben alapított banda már az indulás évében túl volt az első nagyobb koncerten:  az A38-on, a Margaret Island vendégeként debütáltak.

Egy évvel kéősbb teltházas országos turnéra indultak a Kowalsky meg a Vegával, hogy aztán tavaly a Magna Cum Laude vendégeként, idén pedig Rúzsa Magdi előzenekaraként a Budapest Parkban több ezer ember előtt lépjenek fel. A zenekar első nagylemeze idén jelent meg. A Tisztul című albumot akusztikus hangszerekkel fűszerezett, élőben rockos, "jó értelemben vett" pop zeneként jellemzik a tagok.

Hozzájuk még három zenekar csatlakozhat az októberi országos döntőben: szeptember elsején a dunaharaszti XIV. Roxiget fesztivál és tehetségkutató verseny, szeptember 8-án a dunaszerdahelyi 4. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle és végül szeptember 22-én a tatabányai XXIII. Peron Music Tehetségkutató következik.

hirdetés