Hírek

Sorra járja a nemzetközi színpadokat a Papaver Cousins

Lorde, Solar Power


Idén már két brit és egy svájci fesztivál is van a Papaver Cousins tarsolyában, a Liverpool Sound City és a FOCUS Wales showcase-ek után ugyanis a napokban az Open Air St.Gallent is sikerrel vették. Svájc német nyelvű részének egyik legnagyobb fesztiválja 30 ezres napi létszámkapacitással bír, köztük rengeteg olyan nemzetközi szakemberrel, akik előtt most már a magyar duó sem ismeretlen.

Fotó: Facebook - OpenAir St.Gallen

Az Open Air St. Gallen egyike Svájc legrégebbi és legmeghatározóbb kültéri fesztiváljainak, méretében körülbelül akkora, mint a soproni VOLT és egy gyönyörű völgyben található. A legnagyobb különlegessége, hogy nincs elszeparált kemping, bárhová letelepülhetnek a sátrak. A szerencsésebb látogatók így akár alvóhelyükön ülve is nézhetik kedvenc előadóik fellépését.

Papaver Cousins – a fesztivál történetének első magyar fellépőjeként – azon a napon játszott, aminek a headlinere a Nine Inch Nails volt. De a négynapos showcase fesztivál kiemeltjei között ott volt még többek között a Depeche Mode, a First Aid Kit, az Editors és a Jungle is.

„Június 29-én játszottunk két akusztikus koncertet az OpenAir St.Gallen fesztiválon a Campfire Stage-en. A liverpooli és a walesi visszajelzésekhez hasonlóan szerették az emberek, amit csináltunk. Meglepte őket, hogy magyar együttesről van szó. Az első OpenAir fellépésünkre pedig eljött egy kisebb magyar közösség is. Mondták, hogy meglátták, hogy magyarok is játszanak a fesztiválon, aminek nagyon megörültek, úgyhogy megkerestek bennünket” – mesélte az élményeket Szendrey-Nagy Olivér, a duó egyik tagja.

A zenekar számára hatalmas pozitívum volt a szervezők hozzáállása és a támogatás, amit kaptak. Olivér úgy érezte, ugyanabban a bánásmódban részesültek, mint az említett világsztárok: „Egy olyan induló zenekarral is, mint mi vagyunk, nagy figyelemmel és profizmussal bántak, és az összes technikai igényünket szó nélkül kielégítették.”

                       Fotó: Vajda Réka

HOTS exportiroda munkájának köszönhetően idén sokszorosára nőttek a magyar zenekarokat érintő nyári fesztiválbejelentések, a nemzetközi események laikus és szakmai közönsége is újabb és újabb hazai együtteseket ismerhet meg. A Papaver Cousins pedig egy olyan banda, akik minőségi munkájukkal méltó hírvivői lehetnek a magyar könnyűzenének, és jól ki is tudják használni a nemzetközi pályázatok adta lehetőségeket.

„Nyilván szeretnénk külföldön is minél intenzívebben jelen lenni. Amiben az elmúlt egy évben sokat tudtunk haladni, és ehhez a Hangfoglaló Program exportirodája, a HOTS és Bali Dávid is sok segítséget adott. A három fesztivál visszajelzései alapján pedig van helyünk ezeken az eseményeken, és ez nagyon motiváló tud lenni” – vall a tervekről Szendrey-Nagy Olivér, aki azt ígéri, hogy a hazai közönségről sem feledkeznek meg.

                       Fotó: Vajda Réka