Hangfoglaló

Megújul az Outbreakers' Lab, filmes testvért kap a mentortábor

Lorde, Solar Power


Idén is várja a nemzetközi karriertervezésre nyitott előadók jelentkezését a HOTS mentortábora. Az idei verőcei elvonuláson a gyakorlati tudnivalókon lesz a hangsúly, ennek egyik jele, hogy az Outbreakers’ Lab több napon keresztül összefonódik a Nemzeti Filmintézet Fast Forward Programjának filmes alkotótáborával, hogy a két csapat közösen dolgozzon rövidfilmeken.

Elindult a jelentkezés a külföldi nyitásban gondolkodó, vagy már külföldön is sikeresen szereplő előadóknak, dalszerzőknek létrehozott mentortáborra, az Outbreakers' Labre (OBL). A HOTS és a Hangfoglaló Program által életre hívott tábor idén új formában jelentkezik, hiszen a programban kiválogatott előadók, dalszerzők csatlakoznak majd a Nemzeti Filmintézet Fast Forward Programjának nyári alkotótáborához.

„Az Outbreakers' Lab alapküldetése nem változik, olyan előadók jelentkezését várjuk, akik már bizonyítottak más országok zenei piacán is. A jelentkezőkből ezúttal is négy, nemzetközileg elismert mentor választja ki a résztvevőket, akik aztán a táborban workshopokon, és személyes mentoring session alkalmakon nyújtanak itthon még nem elérhető háttértudást a zenekaroknak. Idén kiemelt figyelmet kap az a szempont is, hogy az előadók olyan gyakorlati tudást is kapjanak, amely egy ennyire bizonytalan, koncertek nélküli időszakban segítheti pályájukat, érvényesülésüket. Ezért is csatlakozik az OBL a Fast Forward Program filmes alkotótáborához: ezzel a nyári összeköltözéssel is az a célunk, hogy támogassuk a filmes és zenei alkotók együttműködését” – foglalta össze az idei tábor céljait Nagyová Lucia, a HOTS könnyűzenei exportiroda vezetője.

A Fast Forward Program alkotóműhelyében, Verőcén a fiatal filmesek neves rendezők mentorálásával 3 különböző műfajú rövidfilmet készítenek a tábor ideje alatt, az OBL zenészei, dalszerzői pedig ezekbe a projektekbe kapcsolódnak be a tábor utolsó két napján, hogy zeneileg is értékes alkotások születhessenek. A táborban készülő filmeket ősszel be is mutatják, így Nagyová Lucia szerint a dalszerzőknek is ez lesz a végső határidő a filmekhez írt zene befejezésére.

Az OBL táborában minden előadó maximum két fővel (ajánlottan két zenekartag, esetleg egy tag és a zenekar menedzsere) képviseltetheti magát, akik a mentorok segítségével fejleszthetik eddigi stratégiájukat, vagy biztosabb alapokra helyezhetik terveiket a külföldi karrierépítésben. A tábor idén visszavárja a korábbi OBL résztvevőket is, hiszen ez a lehetőség számukra is  tartogat új dimenziókat. A tábor teljesítésének feltétele ugyanis, hogy az előadók részt vesznek a filmesek projektjében, és együtt dolgoznak a táborban elkészülő kisfilmek zenéin, amelyeket aztán majd közösen mutatnak be október magasságában.

A jelentkezési határidő 2021. június 14., jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet.

hirdetés