Hangfoglaló

Itt a Magam adom playlist áprilisi válogatása a twentees-től

Lorde, Solar Power


A Magam adom sorozat a Hangfoglaló Program Spotify profilján hónapról-hónapra jelentkezik. A lejátszási listák összeállítására mindig a magyar könnyűzenei élet ismert előadóit kérjük fel, olyan produkciókat, akik a korábbi években élvezhették már az NKA Hangfoglaló Programjának támogatását. Az áprilisi listát a twentees zenekarnak köszönhetjük, lássuk milyen tematika mentén szelektáltak a srácok.

Van-e különösebb szervező elve a playlisteteknek? Azokat a dalokat gyűjtöttük össze, amelyek a legnagyobb hatással voltak ránk az elmúlt bő egy évben, vagyis abban az időszakban, amikor a Kicsi lány EP-t készítettük. Köztük sok olyan zenekarral, akikkel szívesen kerülnénk egy napon említésre, és sok olyannal, akikhez zeneileg semmi közünk nincs, de annyira betaláltak, hogy alkotásra ösztönöztek minket, vagy csak szimplán örömet okoztak a dalaikkal.

Ha egy dalt kiemelnétek róla, akkor mi lenne az? Esetleg kapcsolódik hozzá sztori? A Creatures a Viagra Boys-tól. Ha csak egy dalt hallgat meg valaki a playlistről, ez legyen az: ezek a svéd idióták a legtrúbb zenekar, akiket valaha hallottunk. A dalaik nagy része ennél sokkal "butább", de ez az, ami a legjobban összefoglalja azt a fájdalmat és attitűdöt, amit képviselnek.

Nemrég átadták a Grammy díjakat. Kinek örültök a legjobban? Lizzo-nak. Igazi self-made sztori az övé, és nem nagyon lehetne menőbb kocsikázós számot mondani a Juice-nál. Ja, de hogy ez 2020 volt... gyorsan leguglizva az idei listát egyértelműen a Strokes-nak, akik úgy szofisztikálódtak öreg korukra, hogy nem veszett ki a kezdeti nyers erejük sem.

Itthon kiknek adnátok hasonló elismerést a tavalyi megjelenéséért? Mordái! Kiröhögtük volna, ha valaki azt mondja előttük, hogy lehet magyar népdalból pszichedelikus jazz-blues-rockot csinálni. Hatalmas kulturális érték, amit ők képviselnek.

Közeledik a BLEND. Ha a zenekarról most filmet forgatnánk, mi lenne a főcímzenéje?  Természetesen a Kicsi lány! Ha nem sajátot kell mondani, akkor Koni aktuális kedvence, ami éppen az Arcade Fire-től a Rococo. Erre a zenekarra úgy rákattant a srác, hogy két számot is betett tőlük a playlistbe, és minden próbán azt taglalta mostanában, hogy "úristen, miért nem hallgattam őket korábban".

És ha a twentees zenéje kerülne be egy film zenéi közé, vajon milyen zsánerű film lenne az? Valami keserédes dráma, ami bemutatja a főszereplő gyengeségeit és hiányosságait, törekszik a happy endre, de a nézőre bízza az utolsó jelenetnél, hogy jó vége lesz-e a sztorinak. A twentes Magam adom válogatása elérhető a Hangfoglaló Program Spotify oldalán ITT.

https://www.youtube.com/watch?v=TBXLmJJ5_S8
hirdetés