Hangfoglaló

A Lemezjátszó Classic ma esti vendége a Pál Utcai Fiúk

Lorde, Solar Power


Folytatódik a Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramjának beszélgetéssorozata, ma este Horváth Gergely műsorvezető vendége Leskovics Gábor, a Pál Utcai Fiúk alapító-frontembere. A téma pedig nem más, mint a zenekar 1990-es lemeze, a Ha jon az álom.

Lemezjátszó Classic néven folytatja évadát a Hangfoglaló Program támogatásával Horváth Gergely könnyűzenei beszélgetéssorozata a B32 Galéria és Kultúrtér falai között. A tematika alapja, hogy a hazai popkultúrát formáló fontos és emblematikus lemezeket azok szerzőivel együtt hallgathassa meg vinylről a közönség. A program a járványhelyzetre való tekintettel minden hétfőn, este 7 órától a B32 YouTube csatornáján követhető.

Leskovics Gábor – becenevén Lecsó – énekes-gitárosként 1983 nyarán, szigetszentmiklósi barátaival és korábbi iskolatársaival alapította Pál Utcai Fiúk nevű zenekarát. Az energikus, néha punkos elemekkel is tarkított zenei hangzásvilág, valamint az elmés, sokszor egészen lírai dalszövegek már a kezdetekkor a ’80-as évek underground világának meghatározó szereplőjévé tették a formációt. Ebben az időben A Fekete lyuktól a Petőfi Csarnokig, a főváros és az ország jóformán minden, a korszakban kultikusnak számító koncerthelyszínén felléptek, természetesen egyre bővülő rajongótáboruk előtt.

https://www.youtube.com/watch?v=dyrzuJ_aa40&feature=emb_logo
hirdetés