Hangfoglaló

Magam adom októberben Henri Gonzo válogatásában

Lorde, Solar Power


A tavalyi év áprilisában létrejött Spotify profillal a Hangfoglaló Program célja azoknak az előadóknak, és elsősorban daloknak a bemutatása, amelyeket valamilyen formában támogat - a felülethez tartozó mottó is a következő: főszerepben a dal! Az eredetileg kilenc tematikus lejátszási listából összeálló profil a tavalyi év során havonta további playlistekkel bővült, amelyek közé minden hónap elején felkerül egy újabb Magam adom névre keresztelt lista, amely a hazai zeneipar felkért szereplőinek kurált selector playlistjét takarja.

Április - Magam adom - Vitáris Iván (Ivan & The Parazol) Május - Magam adom - Schoblocher Barbi (Blahalouisiana) Június - Magam adom - Platon Karataev Július - Magam adom - Mörk Augusztus - Magam adom - Lábas Viki (Margaret Island) Szeptember - Magam adom - Somló Dani és Horváth Renátó (BUSH) Október - Magam adom - Szendrői Csabi (Elefánt) November - Magam adom - Carson Coma December - Magam adom - Hangfoglaló Program 2020-ban is folytatjuk a sorozatot: Január - Magam adom - Indulók 2020 Februrár - Magam adom - Harmed Március - Magam adom - The Qualitons Április - Magam adom - The Devil's Trade Május - Magam adom - Babé Sila Június - Magam adom - Belau Július - Magam adom - Mayberian Sanskülotts Augusztus - Magam adom - IDEGEN Szeptember - Magam adom - NKA Hangfoglaló Kollégium

Októberben a kurált playlist összeállítására az idei évben új lemezellel jelentkezett Fran Palermo frontemberét kértük meg. Henri Gonzo kedvenceit itt hallgathatod meg.

Miért éppen ezek a dalok kerültek rá a playlistre? Minden hónapban gyártok egy 17 dalos playlistet, lassan már két éve. Annó ez egy kísérlet volt, egyfajta kutatás egy rádióműsorhoz, amit még nem volt alkalmam elkezdeni, de talán majd egyszer. Ezeket a listák a személyes spotify-omon vannak, és az aktuális hónap a nevük, mellette pedig hogy haiku, a 17 miatt. Ezek a dalok a listámon azok, amiket talán a legtöbbet hallgattam tavaly tavaszig visszamenőleg.

Van-e köztük kakukktojás? Miért? Az Alfa Nova együttes, mert nekik még csak ez az egy száma jelent meg. Egy Brightonban élő egykori Fran Palermo-tag új projektje.

Mik a terveitek idén, a folyamatos újratervezések fényében? Folyamatos újratervezés. Személy szerint én egyre többet írok magyarul dalszövegeket, ebből lesz majd valami szóló produktum, talán már jövő tavaszra.

Mit tartotok az elmúlt időszakban megjelent hazai lemezek közül a legizgalmasabbnak? A sajátunkat, a Crocodile Juice Bar című harmadik Fran Palermo-nagylemezt és a Platon Karataev Atoms című lemezét.

Ha a zenekarról most filmet forgatnánk, mi lenne a főcímzene? Némafilm lenne, bár ugye azok alatt végig szólt valami zongorás őrület, úgyhogy csak teljesen néma lenne.

https://www.youtube.com/watch?v=wdHOqUCbepc&feature=emb_logo