Hangfoglaló

Backstage: három program októberben!

Lorde, Solar Power


A  Hangfoglaló Program megújult zeneipari előadás- és beszélgetéssorozata októberben három programmal is jelentkezik. Backstage Starton várjuk a pályájuk elején lévő előadókat és szervezőket október 9-én a TRIP Hajón; a már egy ideje a szakmában tevékenykedőknek pedig ajánljuk az október 22-i Backstage Plusz kerekasztalt. Mindezek mellett a 4. Magyar Klipszemle kísérőprogramjaként Backstage Extra eseményünk is lesz.

2019. október  9-én folytatódik a Backstage Start, a Hangfoglaló Program megújult zeneipari előadás- és beszélgetéssorozata új helyszínen, a TRIP Hajón! A Backstage Start vázát alkotó két szakmai előadást minden alkalommal két zárt, kiscsoportos workshop követ majd. Milyen menedzsment feladatok vannak egy zenekar esetében? Hogyan épül fel a produkció háttere? Kik azok, akik azon dolgoznak, hogy minden megfelelően működjön egy zenekar életében és milyen feladatokkal, kihívásokkal szembesülnek a munkájuk során? Ha szeretnéd mélyebben megismerni hogy hogyan működik egy zenekar háttere, Nagy Adri, a Quimby zenekar menedzsere részletesen bemutatja a zenei menedzsment alapjait, a szereplőket és a feladatokat.

A koncertekből és a turnékból befolyó gázsik a zenekarok elsődleges bevételi forrásai, ezeknek a fellépéseknek a zökkenőmentes lebonyolítása a turnémenedzser feladata. Kezdő zenekaroknál számos olyan hiba előfordul, amelyek nemcsak az aznapi bulit, hanem a későbbi megítélésüket is meghatározzák. Hogyan induljatok el egy vidéki vagy egy budapesti koncertre? Mennyi időt szánjatok az útra? Hogyan érkezzetek meg a helyszínre, és ott kikkel kerültök kapcsolatba? Hogyan álljatok fel a színpadra? Boross Zoltán gyakorlati útmutatása alapján felkészülhettek az első fellépések során adódó nehézségekre, és könnyebben megoldhatjátok a felmerülő kihívásokat.

Az előadások után két párhuzamos workshopon vehetnek részt a jelenlévők. A workshopra minden hely betelt, de az előadásokra még tudtok regisztrálni az alábbi linken.

Október 22-én a Backstage Pluszra várunk mindenkit, ami a Hangfoglaló Program megújult zeneipari beszélgetéssorozata. A kerekasztal-beszélgetés és az azt követő listening session során olyan zeneipari előadókat, managereket és egyéb szereplőket várunk, akik már rendelkeznek a diskurzushoz szükséges szakmai tapasztalattal. A Backstage Plusz beszélgetésén és listening sessionjén való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi linken lehet. A Backstage Plusz októberi vendégei: Gellai Gergő (Pécsi EstMade in Pécs Fesztivál), és Horváth Máté (Dürer Kert) A panelbeszélgetés során meghívott előadóinkkal arra keressük a választ, hogyan működnek a hazai klubok, milyen egy klub belső működése, kinek milyen feladatköre van egy-egy koncerthelyen. Milyen egy klub tágabb környezete, milyen az a színtér, amelynek közösségi és találkozási felületet biztosít. Mindezeken túl nagyobb léptékben nézve: milyen kihívásokkal küzd a magyar klubélet, miben hasonló és miben tér el egy klub működtetése a fővárosban és vidéken,70 fős és 2500 fős befogadóképességgel, különböző városokban. Végignézzük a zenekarok, produkciók számára hasznos információkat is, kivel/kikkel találkoznak, amikor megérkeznek egy koncerthelyszínre, mire kell odafigyelniük, melyek azok a nélkülözhetetlen alapok és szabályok, amelyeket minden szereplőnek (zenészeknek, menedzsereknek is ) be kell tartaniuk. A Backstage Extra olyan eseményeket jelent, ahol a legaktuálisabb szakmai kérdéseket boncolgatjuk. Az első ilyen alkalom ebben az évadban az október 10-i 4. Magyar Klipszemle kísérőprogramja lesz az Akvárium Klub VOLT Lokáljában. Lesz szó a könnyűzenei export generációváltásáról, brandépítésről, zenei szponzorációró, és arról is, hogy tanítható-e a music video. A teljes program elérhető az alábbi linken.