Lapszemle

Csináljuk a fesztivált! címmel grandiózus showműsor indul a Dunán

Korszakokon átívelő, látványos zenei kalandban keresi Magyarország sztárelőadói részvételével az évszázad slágerét a Csináljuk a fesztivált! – jelentették be exkluzív sajtótájékoztatón a Duna március 19-től, szombat esténként jelentkező új műsorát. A showműsor zsűrijében a Korda házaspár, Feke Pál, Balázs Andi, Nagy Bogi és Boros Csaba értékelik hétről-hétre a szuperprodukció előadóit.

Mindannyiunknak vannak kedvenc zenei korszakai és magyar slágerei, amelyek valamilyen okból sokat jelentenek. A Duna vadonatúj showműsora éppen ezért zenei idő- és stílusutazásra hívja nézőit, miközben a táncdalfesztiválok nosztalgiáját és a modern hangzás szinkronját teremti meg. A műsorformátum lényege, hogy napjaink sztárjai hétről-hétre, évtizedes bontásban dolgozzák fel korszakok slágereit eredeti hangszerelésben, az 50-es évektől a 2000-es évekig. Az egyes korszakok adásaiból, a zsűri pontjai alapján juthatnak tovább produkciók az elődöntőbe, majd a döntőbe, amelyben kiderül, melyik lesz az évszázad slágere.

A formátumnak megfelelően a zsűri is különleges: a hazai könnyűzenei szcéna legváltozatosabb előadóiból állt össze. Korda György és felesége, Balázs Klári, Feke Pál, Balázs Andi, Nagy Bogi és Boros Csaba mellett azonban a főszereplők egyértelműen az ország legnagyobb sztárjai és az általuk előadott leghíresebb magyar slágerek lesznek.

A műsor szereplői között feltűnik majd Csepregi Éva, Pataky Attila, Keresztes Ildikó, Csonka András, Szandi, Rácz Gergő, Janicsák Veca, Köteles Leander, Judy és Oláh Gergő is, de a sor korántsem teljes, hiszen összesen 84 előadó mutatkozhat be a színpadon a hathetes válogató időszakban.

A régi, jól ismert kedvencek új produkcióként, mai előadók által bemutatva különleges zenei szórakozást nyújtanak, ezért a Csináljuk a fesztivált! adásait figyelve még tovább bővülhet a hazai slágerekhez kötődő élményeink sora.

Csináljuk a fesztivált! – március 19-től, szombat esténként, 19:35-től a Dunán!

Fotó: A Csináljuk a fesztivált! zsűrije (Fotó: MTI/Balogh_Zoltán)

Forrás: hirado.hu